Home > Citrix, XenApp, XenDesktop > Citrix Universal Print Server installation problem. (user problem)

Citrix Universal Print Server installation problem. (user problem)

I suffered a bit of an embarrassing idiot moment today, I half blame the documentation and half blame myself for being so stupid!

Either way here’s the problem, when installing Citrix Universal Print Server, you run the installer (CitrixUPServer_SelfExtractor.exe) and it does exactly nothing, no dialog boxes, no failures, just nothing.

During some troubleshooting I noticed that the executable start’s extracting the contents of the file to %temp% but quickly deletes itself, almost in disappointment and the process closes.

I called for some support on twitter, which was interesting but not related and while giving my son a bath this evening it hit me.

F*cking UAC…

Moral of the story, Citrix don’t do prerequisite checking very well, anyone who’s installed Provisioning services, VDI in a Box, etc will know this.

Save yourself some head scratching and right click > run as administrator. Once you do this the installer will launch in triumph and you can get on with your day job.

  1. Falko
    August 14, 2012 at 1:28 pm

    +1 – same here ^^

  2. Matt Hinchy
    December 31, 2012 at 10:56 am

    Thank you Andrew – Yet again you have the answer! Great stuff!

  3. Martin
    January 16, 2013 at 2:45 am

    Thanks! That fixed it after an hour investigating.

  4. Nick
    June 19, 2013 at 11:31 pm

    +1 F#!ken UAC

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: